Lövblås

Även om vi anser att vår lövsug fungerar bättre i de flesta fall finns det naturligtvis tillfällen då en lövblås fungerar bra, ensklit eller som ett komplement.

Har du lite större ytor eller mycket löv tycker vi därför att du bör kika här innan du bestämmer dig för att använda en lövsug!

Detta är lövsugen på släp med tippfunktion vi hyr ut:

Lövblås och lövsug

Att hyra lövblås kan vara ett alternativ där man inte kommer åt med släpet eller om man har stora grönytor där man först vill samla ihop löven något för att sedan snabbt och enkelt suga upp dem.

En lövblås finns i olika utföranden. För mindre ytor kan det fungera med en batteridriven lövblås medan större ytor samt om löven är blöta och om det ligger kvistar och grenar med är en bensindriven lövblås att föredra då det är betydligt kraftigare. Känner man att man kommer behöva arbeta mycket med lövblåsaren finns det även alternativ där du kan bära denna på ryggen där de ofta är ergonomiskt designade för att ditt arbete ska kunna ske utan att du skadar ryggen.

Lövblås

Här listar vi olika fördelar och nackdelar med olika typer av lövblåsare.

En fördel med en modern batteridriven lövblås är att de ofta är låg i vikt och därför enkla att arbeta med. Detta medför att vem som helst kan använda denna typ av lövblåsare. En nackdel är naturligtvis att batteriet inte varar för evigt och om du endast har ett batteri kan du således inte arbeta mer när detta behöver laddas.

En enkel variant är denna batteridriva lövblås på 3000 W effekt.

lövblås

När vi talar om en bensindriven lövblås talar vi om styrka! En batteridriven lövblås är betydligt starkare än en batteridriven och är absolut något du bör satsa på om du har mycket löv på din tomt eller om ytan ärt stor. Även om du bör använda bensin av alkylat som är en extra ren form av bränsle (t.ex. Aspen) är avgaserna naturligtvis en nackdel även om de i princip blir obefintliga med denna typ av bensin. En annan nackdel är den högre ljudvolymen men detta dämpas lätt med ett par hörselkåpor.

En enkel men effektstark bensindriven lövblås.

Du kan även hitta en typ av lövblås som en funtion där du kan suga upp löv i en påse. Denna fungerar bra om du har en liten rabatt där det har samlats löv och dylikt. Är det dock större volymer är detta inget att rekomendera då påsen snabbt blir full och du får tömma den stup i kvarten. Likaså kommer påsen bli ganska tung och kladdig om löven du suger upp är blöta.

Här är en variant av lövblås där du enkelt kopplar på en ryggburen uppsamlare.

batterdriven lövblås

Oavsett om du använder dig av en lövblås eller ej är vår lövsug på släp ett stort hjälpmedel. Om du har blåst ihop stora lövhögar med din lövblås har du ju endast kommit halvvägs i arbetet och det tyngsta återstår vilket är att samla upp dessa lövhögar. Din rygg kommer tacka dig om du istället använder vår lövsug då den suger upp vilken lövhög som helst på endast ett par minuter. Här kan du se bilder och läsa mer om denna, bokar en tid gör du enkelt här!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)